Her setter vi inn bilder og notiser fra klubbens liv.

På facebookgruppen «medlemmer av club escandinavo puerto de la crux» er det fortløpende informasjon om aktiviteter og klubbens indre liv. Alle medlemmer kan delta i gruppen. Klubbnotiser har derfor blitt litt skadelidende i den senere tid. Vi arbeider med å finn en god «arbeidsdeling».

 ÅRETS JULEBORD  2017

Julebordet 2017

Club Escandinavo i Puerto de la Cruz avsluttet høstsesongen 2017 med et overdådig og velsmakende julebord torsdag 14. des.

Mellom 40 og 50 medlemmer med gjester samlet seg i klubbens lokaler for å hygge seg sammen og sette punktum for en aktiv høstsesong.

Sally Ann og Marta hadde jobbet iherdig på kjøkkenet i flere dager for å «trylle fram» alle de delikate og velsmakende rettene.

 

 

 

Gjestene ble mottatt av Anders med nisselue som servert  julegløgg. Stemningen var satt !

Senere benket gjestene seg rundt bordene , og det var JUL.

Efter middagen underholdt trubaduren  Christer Skoglund alias «Texas» med svenske juleviser og spanske rytmer .      (Klikk på bildene for større versjon).

 

 HØSTENS UTFLUKT GIKK TIL  MUSEET ARTlandya  I  SANTA BARBARA

ARTlandya museum

Fredag 01. des -17 arrangerte Club Escandinavo utflukt for sine medlemmer til kunst-/dukkemuseet ARTlandya i Santa Barbara, Icod de los Vinos.

Museet ble i grunnlagt i Østerrike i 1993 og flytta til Tenerife i mars 2012.  Dette er ikke bare en utstilling av dukker, men et kunstmuseum der det også er  mulighet til å følge med hvordan en lager porselendukker og annen glasskunst.  Stedet – med vakker utsikt mot både Teide og havet – er opprinnelig en gammel finca fra 1700-tallet.

 

På vei inn til museet

Ekskursjonen startet kl 10 fra «Tenegia» med ei fin gruppe skandinaver.

Bussen var komfortabel og sjåføren meget dyktig på de kronglete  veiene gjennom Los Realejos – Alto Realejos  – La Guancha mot Santa Barbara.

Her ser vi noen av deltakerne på vei inn i museet.

 

 

Kongelige dukker fra frankertida.

Alle dukkene /bamsene blir laget av profesjonelle kunstnere/skulptører, og de kommer fra hele verden: Europa, USA, China …

Det er et enormt møysommelig og tidkrevende arbeid å lage en slik figur. Museumslederen fortalte litt om prosessen og alle de ulike materialer og prosesser/ferdigheter som ligger bak kunstverket. Helt imponerende!

Mange av dukkene/bamsene hadde sine modeller fra det virkelige liv.

 

de tre vise menn
søte og glade småjente

Det ble servert lunsj i restauranten El Rincon i El Amparo; det var et  typisk spansk måltid med tapas, forrett og kylling til hovedrett.  Vinen var utrolig god !

 

Barbro Jørgensen var også denne gangen vår eminente  turleder.

 

( Klikk for større og klarere Bilde)

 

 

 FESTLIG  SPANSK  AFTEN  I  KLUBBEN

Det spanske nasjonalflagget

Torsdag 23. nov arrangerte Club Escandinavo  Spansk Aften  i sine lokaler.

For anledningen fikk klubben besøk av to kjente, lokale musikere, Duo Marbore,  Chano  og Sebastian som satte stemningen i taket.

Men først samlet medlemmene seg rundt vakre pynta bord i spanske farger.   Sally Ann og Marta diska opp med paella til forrett, carne con papas til hovedrett og karamellpudding/krem (flan) som efterrett.

I Baren serverte Margareta og Lasse forfriskninger for en hver smak.

Chano og Santiago

Etter middagen underholdt musikerne Chano og Sebastian med

latinske rytmer og spanske sanger.  Stemningen var STOR og mange lot

seg friste ut på dansegulvet.

 

 

Stemningen er på topp

 

Vakre kvinner i spanske kostymer.

En stilig og meget hyggelig Spansk Aften  i Club Escandinavo !   (Dobbelklikk for større bilder)