HØSTENS UTFLUKT TIL SANT BARBARA

ARTlandya museum

Fredag 01. des -17 arrangerer Club Escandinavo utflukt for sine medlemmer til kunst-/dukkemuseet ARTlandya i Santa Barbara, Icod de los Vinos.


 

Museet ble i grunnlagt i Østerrike i 1993 og flytta til Tenerife i mars 2012.  Dette er ikke bare en utstilling av dukker, men et kunstmuseum der det også er  mulighet til å følge med hvordan en lager porselendukker og annen glasskunst.  Stedet – med vakker utsikt mot både Teide og havet – er opprinnelig en gammel finca fra 1700-tallet.

Et utvalg dukker

 

Det blir servert lunsj i restauranten El Rincon i El Amparo.

Bussavgang kl 10.00 frå hotel Tenegia     (Retur ca kl 17.oo)

Påmelding : (utlagt liste i klubben)  innen   27. nov -17.    Turen koster  per person 26 euro  inklusiv inngangsbillett og lunsj.

Ikke-medlemmer får plass om det er ledige seter.  Pris 28 euro.

Barbro Jørgensen er også denne gangen vår turleder.

Styret

Vårens utflukt gikk 3. mars til Tacoronte.

Denne gangen gikk klubbens utflukt/tur til Tacoronte – et tettsted med ca 20.000 innbyggere – mellom Puerto de la Cruz og La Laguna.  Dette området har mange dramatiske stednavn knyttet til sin historie  fra 14-1500-tallet da spanjolene erobret øya fra guanchene. La Victoria  ( Seier-stedet) og  La Matanza  (drapsstedet) forteller om blodige oppgjør.

La Casa de Carta

Vårt første turmål denne dagen var Museo de Historia y Antropologia de Tenerife (Casa de Carta).

Et stort og vakkert herskapshus frå 1800-tallet som blei renovert på 1980-tallet og rommer i dag et rikholdig utvalg av folklore kunst/bruksgjenstander fra eldre tider på øyene.

Til huset hører det også  en stor hage.

(Trykk på bildene for større format.)

 

Ut på tur, aldri sur !
Ut på tur, aldri sur !

Her har 35  spente medlemmer  tatt plass i «klubbens buss» for dagens utflukt til Tacoronte.  Det var som vanlig start/påstigning ved Hotel Teneguia kl 10.

Ilse og Lollo kontrollerer at alle påmeldte er om bord.

Vår faste og eminente turleder Barbro Jørgensen var på plass og gikk straks i gang med å gi oss en ny leksjon Puerto-historie: Hun kan alt; det være seg bygningshistorie, fauna, flora …

Folkedrakter fra Tenerife
Folkedrakter fra Tenerife

Det er et rikholdig utvalg av folkedrakter fra alle Canarieøyene, og hver øy har sitt særpreg. På samme måte som bunadene i Sverige og Norge også representerer ulike landsdeler.

Disse draktene var noen av de mest fargerike og de representerer øya Tenerife, nærmere bestemt Orotava.

 

 

.

 

 

Cesterias - korger
Cesterias – korger Her ser vi eit utvalg av kanariske korger som ble brukt til å                                    oppbevare  mat og bruksgjenstander, også brukt  fiskeredskaper.                                      Befolkninga beherska godt kunsten/teknikken med  korg –                                    fletting

Dette er et utvalg av Cesteria – kurvmaker arbeid fra øya.  Kurvene blei brukte til oppbevaring av mat og bruksgjenstander, og ikke minst ved transport av ulike varer som t.d. fisk, kjøtt, frukt.

Kurvbinderkunsten har lange tradisjonen rundt om i verden, og det er tydelig at også canariene beherska til fulle denne kunsten.

En fin samling av gamle musikkinstrumenter var der også.

 

 

 

Modell av Casa de Vino
Modell av Casa de VinoNeste stopp var vinmuseet Casa del Vino som også ligggr i Tacoronte, som  er kjent for sin store produksjon av ettertrakta vin.

Så satte vi kursen mot vinmuseet Casa del Vino  som også ligger i Tacoronte området.Dette museet har en mer moderne presentasjonsform som et dokumentarsenter. Her kan en se hvor viktig og stor vinproduksjonen var på de kananriske øyene på 17-1800-tallet. Leveransene gikk til hele Europa, Syd-Amerika og Nord-Amerika.

Mange sorter druer
Mange sorter druer

 

 

 

Her har vi en oversikt over de mange druesortene som blir dyrka fram på Tenerife, og blir til ulike typer vin.

 

Som seg hør og bør til et stort vinmuseum, hadde også Casa del Vino en egen avdeling for prøvesmaking for den som ønskte å smake på ulike vinsorter.    Og naturligvis en salgsavdeling!

- og lunsjen smakte
– og lunsjen smakte

 

Etter museumsbesøkene gikk turen til restauranten L0s Garrafones der vi ble  servert en 5-retters lunsj !      Kan det bli bedre ?

 

 

Barbro og Manolo foran bussen
Barbro og Manolo foran busse

 

 

En hjertelig takk til Barbro og Manolo  som loset oss trygt og sikkert gjennom trange, bratte gater og gav oss en spennende og interessant historisk opplevelse i Tacoronte.